ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1. Cât trebuie să plătesc pentru cursul de limbă sau în cazul în care nu pot efectua testul de limbă B2?


Practic nu plătiți nimic decât călătoria în Germania. Noi, la rîndul nostru, finanțăm întregul program de învățare și integrare în Germania (după ce ajungeți). Deoarece cursul de limbă pentru pregătirea de examenul B2 este scump, trebuie să fim absolut siguri că nu veți dispărea fără nici un motiv. Prin urmare, o renunţare din partea Dvs, nu este binevenită decât prin consimțământul reciproc sau prin preluarea în mod voluntar a costurilor de 2000 €. Pentru acest scop este contractul nostru intern, pe care il veţi primi.

2. Cine va prelua acţiunile de recunoaștere a titlului meu profesional ca asistent medical generalist în Germania?


Aceast lucru ţine de datoria noastră ca prestator de servicii al angajatorului final. Înainte de expirarea perioadei de probă (după șase luni), cînd aveţi B2 și, prin urmare, ați obținut titlul profesional de asistent medical german.

3. Care ar fi sprijinul pe care il are familia mea pentru integrarea în Germania?


Vrem doar să aducem asistenţi medicali în Germania, a cărei familie se descurcă bine. La dorinţa Dvs, vă puteţi aduce şi familia. Aceasta poate fi de la începutul perioadei de probă sau după terminarea acesteia (începerea angajării permanente). În ambele cazuri, avem un coleg de muncă care se ocupă de transporturile zilnice, căutând muncă și locuință, precum și înscrierea la diferite instituţii importante cum ar fi: instutuţii preşcolare, şcolare, înregistrarea în cămpul muncii, căutarea locului de trai, etc,.

4. Ce înseamnă exact “munca bună”?


Munca bună este de lungă durată, plătită în funcţie de tarif şi asigurată cu toate fondurile sociale (şomaj, boală, îngrijire şi pensie) existente în Germania. În perspectivă, ne așteptăm ca o creștere pe termen scurt și mediu a salariilor de îngrijire medicală să fie de aproximativ 4000 EUR brut. Ne-ar plăcea să trăiți în Germania aproximativ 10-20 de ani. Apoi, puteți obține drepturile dvs. (de exemplu, o pensie mică, care va fi ridicată pentru România) în țara dvs. de origine.

5. Cum găsesc un apartament și în ce măsură funcționează?


În primele două luni, sunteți cazat într-o familie gazdă, care vă întâmpină și vă aduce la cunoştinţă modul de viață German. Acolo veți lua și micul dejun și cina (masa de prânz fiind luată în cantina blocului unde se face cursul de limbă). După începerea muncii (perioadă de probă), închiriați un apartament pentru dvs. sau întreaga familie. Acest lucru este cu atît mai dificil cu cît mai urban este locului de muncă. În plus, aveți un contract de muncă formal și astfel sunteți privilegiat față de majoritatea celorlalți solicitanți. Angajatorul vă ajută cu camerele temporare atâta timp cât căutați. Un apartament bun costă aproximativ 30-50% din venitul net. Dar, de asemenea, puteți restaura clădirile vechi sau puteți construi o clădire nouă (atât în ​​timpul weekend-urilor, cât și în cazul unei activități independente), există o mulțime de posibilităţi de finaţare.

6. Când îmi cunosc angajatorul?


Angajatorul vă așteaptă de la început, astfel încât îl cunoașteți înainte de a ajunge în Germania. Cu toate acestea, angajatorul vă va lăsa să începeți în instuţia sa numai dacă reușiți testul de limba germană B2. Criteriile Dvs trebuie să corespundă cerinţelor angajatorului, ca prin urmare, să vi se ofere o perspectivă de angajare între 10 și 20 de ani.